397542.jpg

 

 

Tässä on kahden enkelin osat uunista tulleina. Illalla yritän saada ne maalatuiksi. Laitan tähän suolataikinan ohjeen. Niitäkin on monenlaisia, mutta itse olen tykästynyt seuraavaan.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Suolataikina

 

2 dl vehnäjauhoja

0,5 dl suolaa

1 dl vettä

1 rkl öljyä

 

Yhdistä kuivat aineet hyvin. Lisää joukkoon vesi ja öljy. Sekoittele niin kauan kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja on tasaista. Laita hetkeksi kylmään.

Taikinasta muovatut jutut laitetaan 150 asteiseen uuniin. Liian kuuma uuni voi halkeiluttaa taikinan pintaa. Mieto lämpö on paras. Paistoaika riippuu tekeleiden koosta. Ohuetkin vaativat aikaa 1,5 tunnista kahteen tuntiin. Suolataikinatyöt voi kuivattaa myös huoneenlämmössä. Täytyy vain olla kärsivällinen, koska kuivuminen kestää päiviä.

Veden voi halutessaan värjätä elintarvikeväreillä tai esim. vesiväreillä joita minä usein käytän.